Van bruidskast tot designbank

Van bruidskast

Brabeau Bulletin. Voor héél Brabant. Wooninspiratie, nieuws, dingen-te-doen, bijzondere boeken. Hier vind je de leukste berichten. -Productie en tekst Jerica Kornegoor | Foto Puur Woondesign

Van bruidskast tot designbank

Lars Groels en Richard Remmerswaal kwamen van hun reizen door Azië altijd thuis met koffers vol handgemaakte interieurobjecten. Aanvankelijk voor in hun eigen huis, maar het duurde niet lang voordat anderen hun oog voor Oosterse schoonheid opviel. Algauw openden ze hun eerste interieurwinkel. Nu, vijfentwintig jaar later, zijn ze trotse eigenaren van Puur Woondesign. Daar vind je in een stijlvol pand een strakke, moderne, steeds vernieuwende collectie meubelen en woonaccessoires en heeft de Chinese bruidskast plaatsgemaakt voor een designbank. Je kunt er een compleet interieur samenstellen. Heb je daar hulp bij nodig? Met moodboards, lichtplannen en driedimensionale tekeningen geven de heren woonadvies dat aanvoelt als een maatpak. Je bent van harte welkom om kennis te maken.

Adres: Wilhelminastraat 42
4818 SH Breda
076-5149912

www. puurwoondesign.nl

Mijn verzameling

Annemiek Peltenburg spaart houten klosjes naaigaren. Haar verzameling telt 850 stuks. Jaren geleden kreeg ze van een collega, die naailerares was, voor haar veertigste verjaardag het cijfer 40 in houten klosjes. Het was het begin van haar collectie. In die tijd waren houten klosjes gemakkelijker te vinden dan nu. Ze zaten bijvoorbeeld in oma’s naaidoos, tegenwoordig vind je ze misschien bij een antiquair. Annemieks verzameling wordt uitgebreid wanneer familie, vrienden en kennissen ze aan haar geven. Ooit kreeg ze een schoenendoos met houten klosjes van een mevrouw die naaitasjes samenstelt voor een Oostblokland. Daartoe kreeg zij van her en der naaispulletjes, waarvan ze de klosjes voor Annemiek heeft bewaard. Annemiek koopt zelf geen klosjes, dat vindt ze geen sport.

Oproepje

Heb je ook een bijzondere verzameling met een mooi verhaal? Mail naar brabeau@dorizon.nl o.v.v. ‘Mijn Verzameling’ en stuur liefst ook een leuke foto mee van je verzameling.

Benieuwd naar meer wooninspiratie, nieuws, dingen-te-doen, bijzondere boeken? Je vindt ze in Brabeau 1-2023. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Brabeau!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Brabeau op Instagram, Facebook.