Smaakmaker

Smaakmaker

Brabeau Bulletin. Voor héél Brabant. Wooninspiratie, nieuws, dingen-te-doen, bijzondere boeken. Hier vind je de leukste berichten. -Productie en tekst Jerica Kornegoor | Foto Wilskracht

Smaakmaker

In Stadsmolen De Nijverheid in Ravenstein vind je micro-brouwerij Wilskracht. Het is de brouwerij van Wil van Haren en Wil Princen, die er op ambachtelijke wijze allerlei lekkere speciaalbieren maken. Je kunt de brouwerij bezichtigen en er de heerlijke bieren proeven. Wilskracht heeft een fijn terras aan de voet van de molen, een proeflokaal en een streekproductenwinkel. Op zaterdag draait de molen en wordt er door de molenaars en bakkers brood gebakken.

Het meel, het brood en het bier zijn te koop in de streekproductenwinkel. Open op donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag en op zaterdag de hele dag.

Adres: Molensingel 6
5371 AW Ravenstein
06-55708153

www.stadsbrouwerijravenstein.nl 

Boek

In het mooie boek Op klompen naar school staan de vier klompendorpen in Het Groene Woud centraal: Best, Liempde, Schijndel en Sint-Oedenrode. In die dorpen waren rond 1900 tientallen klompenmakerijen gevestigd en werd werk geboden aan honderden gezinnen. Daarmee was de klompenindustrie een belangrijke economische en maatschappelijke basis in het bestaan van deze regio.

Auteur: Wim van Uden. Uitgever: Pictures Publishers. Uitvoering: hardcover, 200 pagina’s. ISBN: 978-94-92576-31-6. Prijs: € 27,50. Te koop bij de boekwinkel en via www.picturespublishers.nl (verzending gratis).

Benieuwd naar meer wooninspiratie, nieuws, dingen-te-doen, bijzondere boeken? Je vindt ze in Brabeau 1-2023. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Brabeau!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Brabeau op Instagram, Facebook.