Geschiedenis van Geertruidenberg

Geschiedenis

Brabeau Bulletin. Voor héél Brabant. Wooninspiratie, nieuws, dingen-te-doen, bijzondere boeken. Hier vind je de leukste berichten. -Productie en tekst Jerica Kornegoor | Beeld Museum De Roos

Geschiedenis van Geertruidenberg

In Museum De Roos wordt de geschiedenis van de meer dan 800 jaar oude vestingstad Geertruidenberg met zorg en liefde bewaard. Het biedt onderdak aan een aantal kerncollecties en bijzondere voorwerpen, zoals Historica Geertruidenberg, de De Lannoy-collectie, de secco’s en een uniek 14e -eeuws zwaard. Daarnaast is er twee keer per jaar een wisselexpositie te bewonderen in de speciaal voor dit doel ingerichte Juliana de Lannoy-kamer. Ook markant is het gebouw waarin het museum is gehuisvest. Tijdens verbouwingswerkzaamheden is in een oude woonlaag van het pand een munt uit 1378 gevonden. Deze vondst doet vermoeden dat het gebouw op zijn minst uit die tijd stamt.

Adres: Markt 46
4931 BT Geertruidenberg 0162-517689

www.museumderoos.nl

Creatieve workshop oesters of vaas schilderen

Nelleke Tenback uit Geldrop is docente Frans en heeft een voorliefde voor Frankrijk, brocante, de Franse keuken en de cultuur. Tijdens een vakantie in Cancale, Bretagne, stond ze op een enorme berg oesters en kreeg ze het idee om iets met deze prachtige schelpen te gaan doen. Omdat Nellekes andere passie schilderen is, begon ze in de oesters kleine schilderijtjes te maken. De beschilderde oesters zijn leuk om te gebruiken als peper en zoutstel, amuselepel, sieradenbakje of ter decoratie. Naast de oesters schildert ze intussen ook vazen van gerecycled glas.

Zelf eens aan de slag? Boek dan een workshop aan Nellekes keukentafel. Prijs € 55 incl. koffie, huisgemaakt lekkers, bubbels, materialen. Vanaf 4-8 personen. Datum in overleg.

Voor meer informatie bel 06-22925522 of mail ntenback@gmail.com

Benieuwd naar meer wooninspiratie, nieuws, dingen-te-doen, bijzondere boeken? Je vindt ze in Brabeau 1-2023. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Brabeau!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Brabeau op Instagram, Facebook.