Thuis bij Gaby in Oud Gastel

Gaby Nooteboom van Nassau, woonachtig in het Brabantse Oud Gastel, koestert haar unieke thuis, ooit haar geboorteplaats en later getransformeerd van koeienstal naar familiehuis. Met een liefde voor doorleefde stijl en voortdurende vernieuwing ademt haar huis een rijke geschiedenis en persoonlijke touch, mede gevormd door Gaby’s creatieve inzet.
Tekst: Redactie Brabeau. Fotografie: Henny van Belkom

In het pittoreske Oud Gastel in Brabant vinden we het unieke thuis van Gaby Nooteboom van Nassau (40). Ze deelt haar leven met echtgenoot Joost, hun kinderen Finn (13) en Ivy (9), hond Juul en kat Blitz. Wat dit huis extra speciaal maakt, is dat Gaby er is geboren en na een korte periode elders in Oud Gastel, het zes jaar geleden van haar ouders heeft gekocht. Dit betekent dat ze bijna haar hele leven, op zes jaar na, in dit bijzondere huis heeft gewoond.

Oud Gastel heeft een lange geschiedenis die begint in de middeleeuwen. Het dorp is voornamelijk gevormd door veenontginningen. Met zijn agrarische wortels heeft Oud Gastel zich door de tijd heen ontwikkeld terwijl het de historische sfeer heeft weten te behouden. Het landschap rond Oud Gastel is typerend voor West-Brabant met uitgestrekte polders en waterrijke gebieden, omgeven door de gezelligheid van verschillende dorpskernen. Oud Gastel is een plek waar het verleden en het heden elkaar ontmoeten.

Het verhaal van het huis van Gaby  is even fascinerend als Gaby’s band ermee. Oorspronkelijk diende het als koeienstal, met kleine hokjes als woongedeelte. Gaby’s ouders hebben het huis volledig omgetoverd, waarbij haar vader, met zijn ‘gouden handen’, het grootste deel van de verbouwing voor zijn rekening nam. Het resultaat is een thuis waarvan je niet meer zou zeggen dat het ooit een stal was.

Verder lezen?  Je leest het in Brabeau 1-2024. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Brabeau!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Brabeau op Instagram, Facebook.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Brabeau!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Brabeau op Instagram, Facebook.