Weelderig lenteboeket

Weelderig

Als we deze reportage aan het maken zijn is het nog geen lente, maar van het idee dat de lente in aantocht is, worden we heel vrolijk! Anita en Marius van ‘Onder de Kersenboom’ zijn wederom aan de slag gegaan met fijne recepten en originele decoraties in voorjaarssfeer. Laat de lente maar komen! Productie en styling: Anita van Kraaij | Fotografie: Sandra Albers.

Het voorjaar in volle bloei

Niks zo mooi al bermen vol met fluitenkruid. Want het is prachtig om de bermen in Brabant vol te zien staan met deze wuivende bloemen. Deze eenvoudige bloem is erg geschikt voor het maken van weelderige, wilde en ongedwongen boeketten. Pluk de bloemen niet in de warme zon maar wat vroeger in de ochtend. De bloemen niet meteen gebruiken in boeketten  want zodra je ze plukt gaan veldbloemen wat slap hangen. In een emmer met water de bloemen laten bijkomen dan kunnen ze even wennen en in plaats van via de wortels via de stengels het water opzuigen. Fluitenkruid blijft in een boeket ongeveer 5 dagen goed en als je het buiten zet nog wat langer. 

Weelderig lenteboeket

Nodig:

  • takken van de sier-leipeer (kunnen ook takken van sleedoorn, hazelaar of ranonkelstruik zijn)
  • kersenbloesem
  • brem
  • ridderspoor
  • mooie grote vaas


Doen:

Ik heb geen aantallen bij de benodigdheden gezet omdat dat een beetje ligt aan de vaas die je gaat kiezen. Als je zo’n groot weelderig boeket wilt maken mag je heel royaal werken en zo nonchalant mogelijk. Begin met de takken van de peer, daar tussen schik je het fluitenkruid, de takken van de peer geven steun aan het fluitenkruid. Nu gaan we kleur toevoegen: verdeel de ridderspoor er tussen, de brem , seringen en nog wat kersenbloesem. 

Wil je meer lezen over fijne recepten en originele decoraties in voorjaarssfeer? Je leest het in Brabeau 1-2023. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Brabeau!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Brabeau op Instagram, Facebook.