Deze overheerlijke boerenkoolstamppot is net even wat anders dan je gewend bent. Met deze kleine twist, krijgt iedereen aan tafel gegarandeerd zijn bord leeg.
Stamppot met een Italiaanse twist
Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
- 1000 gram boerenkool
- 1000 gram kruimige aardappelen
- 3 rode uien
- 100 gram cherrytomaten
- 100 gram pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- 200 gram groene pesto
- 100 ml volle melk
- 40 gram (room)boter
- Salami in blokjes gesneden
Zo maak je het:
Kook de aardappelen en de boerenkool in 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de uien in snippers en roerbak ze even tot ze een beetje glazig zijn. Halveer de cherrytomaatjes.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp het fijn met de boter en de melk. Roer de pesto er doorheen, samen met de uien, de tomaten en de salami. Strooi de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes over het bord en geniet!