Thuis bij… Lonneke

In Haaren ligt een bijzondere plek die zowel een schat aan geschiedenis als een bron van hedendaagse artistieke inspiratie herbergt. Deze plek, bewoond door de energieke en creatieve Lonneke (54) en haar partner, is meer dan alleen een huis; het is een levend canvas waar kunst, natuur en geschiedenis samenkomen.

Tekst: Harald Kolkman. Fotografie: Henny van Belkom.

Thuis bij… Lonneke

Wanneer je het uitgestrekte buitengebied van Oisterwijk betreedt, kun je zomaar stuiten op een authentieke boerderij die tot leven wordt gebracht door Lonneke, een autonoom vormgever, kunstenaar en onderzoeker van 54 jaar jong. Haar leven draait om de prachtige eenvoud en kwetsbaarheid van de natuur.

‘Mijn liefde voor de natuur is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Als vormgever en kunstenaar ben ik voortdurend op zoek naar de fragiele en vaak over het hoofd geziene aspecten van de natuur; van paddenstoelsporen en stuifmeeldraden tot de teerheid van blowballs, grassen en vlinders. Mijn doel is altijd geweest om datgene wat vluchtig en moeilijk zichtbaar is, een podium te geven.’

Diverse technieken

Deze passie heeft haar ertoe gebracht om met diverse technieken te werken, waaronder vrije grafiek, textiel, porselein en zelfs stop-motion-animatie. Haar boerderij, gelegen in de natuurlijke schoonheid van het buitengebied, vormt de perfecte achtergrond voor haar artistieke reizen. ‘Deze omgeving voelt als een verlengstuk van wie ik ben. Hier kan ik in harmonie met de natuur leven en werken’, legt ze uit.

Dit artikel staat in Brabeau editie 4-2023

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Brabeau!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Brabeau op Instagram, Facebook.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Brabeau!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Brabeau op Instagram, Facebook.